Lupta cu sobolanul

Servicii Deratizare Bucuresti

Am descoperit un rozator in casa, cand a mancat intreaga noastra colectie de pungi. Asa ca am inceput lupta de a scapa de sobolanul din bucataria mea.

Am setat una dintre capcanele noastre prietenoase si umane pentru soareci ramase de la ultima invazie a soarecilor, in care am pus niste otrava. Ma gandesc ca nu poate fi atat de dificil de scapat, doar o etapa din casa noastra victoriana.

Andreea vede la miezul noptii fugind sub canapea un sobolan, este acelasi intrus. Imi petrec seara incordat ascultand zgomotele.

Otrava pentru combaterea sobolanilor: 12 lei

Costuri totale pentru sobolan: 12 lei

Miercuri:

Deschid rucsacul de munca si descopar ca jumatate din batonul de ciocolata, pe care l-am cumparat cu o zi inainte, lipseste. Ma intreb pentru o clipa daca am uitat din greseala ca l-am mancat, dar nu cred ca as musca din hartie si folie, sa scot continutul printr-un colt fara macar sa desfac ambalajul.
Petrec timp generos sa aleg intre numeroasele tipuri de capcane si otravuri din magazinul de bricolaj pentru unele pachete de combatere a rozatoarelor.

Otrava si capcana: 25 lei

Costuri totale pentru sobolan: 37 lei

Joi:

Ne trezeste un sunet agresiv care vine din bucatarie. Se pare ca incearca sa faca drum in unul dintre dulapuri. Sobolanul nu a atins niciuna dintre cele patru portii de otrava raspandite prin casa. In drum spre serviciu trecem printr-un magazin mare de bricolaj si cumparam doua capcane moderne multicaptura si o cutie plina de otrava.

Mai multe momeli si capcane: 85 lei

Costuri totale pentru sobolan: 122 lei

Vineri:

Sobolanul nu a atins niciuna dintre otravuri si a ignorat inteligent capcanele scumpe. Cu toate acestea, a scos granulele de grasime pentru pasari de pe raftul bucatariei, dar nu a mancat niciuna dintre ele, ca si cand ar spune „ai uitat sa le ascunzi de mine, nu-i asa”?
Iesim sa cumparam caserolele pentru cuptor, sa le inlocuim pe cele roase de soarece.

Caserole : 25 lei

Costuri totale pentru sobolan: 147 lei

Sambata:

Din nou, sobolanul a ignorat otrava si capcanele. Ma duc si cumpar un nou tip de capcana lipicioasa care este menita sa prinda rozatoarele in lipici, iar apoi le omori cu omenie. In magazinul de bricolaj s-au epuizat toate celelalte capcane, iar cei de acolo imi spun ca se fac afaceri minunate anul acesta cu produsele de combatere a rozatoarelor, asa ca cel putin cineva castiga in toata povestea asta.
Andreea pregateste momeala pentru soareci, ciocolata neagra, dupa de am dat pe google „cum sa ucizi uman un sobolan” si am citit cateva pareri pe forumuri, am aflat ca este preferata lor.

Capcane lipicioase: 10 lei
Ciocolata neagra: 5 lei
Costuri totale pentru sobolan: 162 lei

Duminica:

Trezit la 6 dimineata de catre prietena mea strigand „capcana a disparut!” Alearg in bucatarie cu inima batand sa descopar ca da, una dintre capcanele lipicioase momite cu ciocolata lipseste. Incepem sa-l vanam si descoperim ca sobolanul a tarat inteligent hartia sub frigider, s-a ospatat cu ciocolata si s-a intors la cuibul sau, evitand inteligent lucrurile lipicioase.
Incarcam toate capcanele cu Nutella si unt de arahide si lipim capcanele lipicioase pe podea, astfel incat sa nu le poata trage din nou sub frigider. Am multe ganduri ucigase pentru sobolani noaptea si ma intreb cum as putea coace un tort cu otravuri, inainte de a-mi da seama ca este NEBUNIE ABSOLUTA. Amandoi suntem absolut epuizati de a fi treziti de zgomote nesfarsite in noapte. Cum poate sa ne faca acest soricel?

Luni dimineata:

Sobolanul a refuzat sa atinga untul de arahide ieftin sau capcanele cu Nutella. Cu toate acestea, a reusit din nou sa evite lucrurile lipicioase si sa manance ciocolata neagra. Probabil ca am gasit cel mai evoluat sobolan din Bucuresti.
Iesim si cumparam niste capcane ucigase clasice. Nu ne vom da batuti.

Actualizare luni seara:

S-a agravat mult. Am venit acasa si am gasit masina de spalat vase cu eroarea „verificati apa”. Dupa ce am descarcat si am spalat toate farfuriile cu miros de la cina trecuta, am mutat-o afara si am gasit ceea ce ne temuse. Da, sobolanul ticalos muscase teava de apa aparent pentru a face provizii de cuib. Si da. Acolo sunt excrementele. Prea stresati sa gatim in bucataria cuiburilor de sobolani, asa ca mergem la magazinul de bricolaj din cartier. Am pus ultima si ultima capcana, tinem degetele incrucisate.

Capcana snap: 16 lei
Costuri totale pentru sobolani: 178 lei

Marţi:

1 saptamana de la inceperea prinderii soarecelui. Suntem epuizati pana la extrem de o saptamana de nopti nedormite ascultand oribilul nostru animal de companie. Capcana snap a disparut noaptea. Dar nici un sobolan mort.

Miercuri:

Pace. Sobolanul nu ne mai trezeste. Am astupat toate gaurile de la canalizare, asa ca nu mai poate intra prin „gaura sobolanului”. Dupa ce am cheltuit aproape 200 de lei, o masina de spalat vase sparta, 7 nopti nedormite si mai multe tablete de ciocolata neagra, suntem liberi.

Masina de spalat vase poate fi reparata. Am cautat pe google „cum sa scap de excrementele de sobolan” si „cum sa scot mirosul de sobolan din casa” si am avut de munca cateva ore. Dar s-a terminat. Suntem liberi, deocamdata.

Daca o sa mai fim vizitati de un rozator, cu siguranta nu as mai trece prin acelasi proces lung si obositor. O firma de deratizare ar fi rezolvat problema in cateva ore si la un pret mai mic. Omul din greseli invata.

Daca va hotarati sa apelati la o firma de deratizare, cititi cu atentie toate recenziile de pe Facebook si Google pentru a face alegerea corecta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *